Sunday, November 7, 2010

kite kAn saTu RumpUn....=)

Balik movie tAdi,
dekat traffic light subang, *detail SIottt!*
tengah free kan gear tarek handbreak,
sambil mata renung je lampu merah tu tajam2 *kunun nak bg beliau gerun dan cepat bertukar ijau la tu. sia2 -_-*
Sambil kat radio tengah dengar lagu Unwritten > Natasha Bedingfield, 
oleh sebab lagu tu bermotivasi tinggi,
so mulut terkumat kamit nak follow lyrics menempek nak nyanyi sama.
tiba-tiba.......
satu kete kelisa himpit,
betul2 benti sebelah ai..
aik!
beliau dah salah lorong tu. 
memotong di sebelah kiri dan menghalang lalulintas,
tapi bila ai toleh, 
oke. ada budak kecik tengah bermain-main riang kat dalam.
keluarga rupanya. berbangsa India.
oke. takpe. tak jadi nak marah.


Lampu ijau,
ai beri laluan.
tak marah pun dia himpit2 ai lagi nak masuk ke 'jalan yang benar',
2 ari lepas kan deepavali,
mode diwali ai tak abes lagi,
KITAKAN SATU MALAYSIA!
jadi tak kisah pun dia ambik jalan.
ambik la.ambik laaa..kata ai dalam hati.

bila dia dengan selamatnya memintas herbievie ai,
muka driver masham no!
langsung tak senyum.
ape lagi nak angkat tangan.
cet. tak heran..*sedap kan ati*
Dan bila kereta beliau berada kat depan...
ai nampak ade logo ni tampal kat cermin belakang kereta beliau...

                               beSa punYE!

tapi kenapa memandu sebegitu??


Sekali lagi ai tak marah.
sebab mode diwali ai masih ade.



2 comments:

  1. teruk betul...bukan kene bayar pun senyum or angkat tangan tu

    ReplyDelete

tAk puAs atI dengAn issue ini?? siLa Lahh berteKak..=D