Monday, September 20, 2010

TAK PAYAH SURUH! TAK PAYAH ARAH!

wah..
macam marah je bunyi nye Cik Citah..

"Kamu Sape?" tanya cik Citah balik..
bukan nak marah..
saje nak kenal-kenalan..
\(^_^)/  peace!

Memang tajuk di atas bukan untuk menimbulkan sebarang issue2 politik hangat atau gossip2 murahan. TIDAK!
Cuma sengaja nak bangkit kan satu soalan yang kita selalu buat tapi jarang terfikir...
Pernah ke terfikir??

                           ***

Seorang baby perempuan comel telah selamat di lahirkan di hospital Sungai Buluh tepat jam 12.33am pagi tadi, apabila di iqamatkan di telinga kanan oleh bapanya yang beragama Islam bernama Tuutt * nama dirahsiakan..tiba-tiba...bayi perempuan tersangat comel itu dengan bangganya bangun berdiri dan menepuk-nepuk bahu bapanya dan berkata..
"ayahkU, Pitching lari...."
oke. kemerapuan itu sume saje nak detail kan cite..cukup Mashitah. CUKUP! BERHENTI MERAPU.TOLONG ABAIKAN DAN FOCUS KAT PART seorang baby perempuan comel telah selamat dilahirkan JE..ok!

Bukan nak borak pasal kes buang bayi. oWhh..tidak..tidak.
biar lah ibu-ibu bapak2 yang berotak UDANG itu hanyut di arus glamer bila muka2 tak berapa CUN diorang terpampang di dada-dada akhbar dan media-media cetak seluruh dunia..
Terbang lah kamu dengan AKSI-AKSI PANAS 15minit kalian tapi meninggalkan kesan bukan sekadar 9 bulan! tapi sepanjang hayat.
HAMEK KAU nak sangat!!!

Hmm..nak cite baby perempuan comel tu cacat kE?
 PAP!!
 Biasa Nih! kan dah kena tampar!
BUKAN!


"er.."
BUKANNNNNNNNNNN!!!!!!!!!
ek eh..tak bagitau pun lagi assumption nye..dah cakap tak..tau la blog dia..diskriminasi! cett.

ok ok ok...
sume BUKAN ye tuan-tuan dan puan-puan..
dah tu apa yE??
hmmm...


Di saat kelahiran baby perempuan yang comel tu..
ape benda pertama yang dia buat?


>>>





     >>>>>






>>>>>>



ya BETUL!!
YESSS!! KALI NI AWAK BETUL!!!



MENANGIS!
wahhhh...pandai pandai pandai...*tepuk! tak pun bunyi kuda macam HOTFM suka pasang*
bagusss baby ni..kecik-kecik dah tutup aurat *sila terasa wahai wanita2 degil di luar sana ye! including mE! aww~
takde sape kutt yang nak kena ajar budak tu nangis..
takde pitching yang nak kena jaga..
takde tanda bacaan iqlab idgham maal ghunnah yang nak kena follow..
takde kott doktor mana2 nak buat side income bukak kelas menangis satu jam RM20 hengget kat budak2 baru lahir ni..
TAKDE!


So terfikir la kawe ni..
gapo lagi hagaknye perkara-perkara yang kita or sesapa or setiap makhluk lah kat dalam dunia ni..
yang ALLAH dah anugerahkan kita ilmu,
TAK PAYAH SURUH! TAK PAYAH ARAH pun..
kita boleh buat..
sambil pejam mata pun boleh settle lah kata orang bijak poyo nye cakap..
ape lagi ekk?

Makan?
kena aja..
tambah-tambah orang kidal cam aku ni..
kecik2 asyik kena marah ngan mak je suap nasik tangan kiri..aduyaii..
pengotoqqq!

haa..
APE?? APE LAGI?!
Diskas..diskas..

PEACE!

1 comment:

  1. hebat nya kuasa Allah kan

    sila insap skrg cik ctah!! ^_^

    ReplyDelete

tAk puAs atI dengAn issue ini?? siLa Lahh berteKak..=D