Monday, October 25, 2010

TIME.Precious.

7am weekdays *subuh asyek nyawa-nyawa ikan kena lenyek ngan bapak Gajah*

 >>>  nanTOtnYeeeee!!!
>> tak saba tunggu weekend nak tido puas-puas alam.
                     
malam weekend pertama:
PENAT! penat closing. penat stay back. Penat kerah otak. P.E.N.A.T
Esok niat tak kan bangun sebelom pukul 11am.
check alarm. Make sure takde terSET sebarang bunyi-bunyian.
hp mode: Silent.

Pagi Weekend Pertama:
huarghhhh.......
mata tepisat-pisat.
Apesal macam tak puas je tido..*blurr*
tengok jam sisi...ceh. baru pukul 8.
cuba pejam mata lagi sekali...tak feel.
pejam lagi 2 kali...tak best jugak.
arghhh...dah ilang ngantuk! grr...

weekend kedua:
time to balik kampunggg~~ ho yeay!
pepagi buta selepas subuh dah dalam perut herbievie
next 5 hours >>> toing!!
tesengih depan pintu rumah.
bila kat kampung pukul 7am dah sama taraf 11pagi~
macam2 xtvti menarek buleh buat.
rugi2 kalau bazir masa ngan tido.
jadi. saya tetap tak bangun lambat pada weekend kedua.


Weekdays ketiga:
Badan suda penat kurang rehat.
bangun pagi-pagi isnin selasa rabu khamis dan jumaat...
tak saba gileeeeee tunggu weekend lagi sekali sambung tido.

bila weekend sampai,
ada masa membe koling-koling pepagi buta hajak window shopping...
owh...betapa aku tak suka keluar setiap hari sabtu!
sabtu is my rehat day oke.

bile weekend ketiga jugak aku tak dapat menikmati tido dengan sempurna,
maka tak sabar-sabar aku nak tunggu weekend keempat.
isnin datang, mintak cepat pukul 6.
selasa muncul, mintak cepat sampai jumaat.
jumaat dah datang >>> saturday, here i come!!!!

bila puas tido sabtu minggu ke empat...
baru perasan.
Owh....
Saya dah bazirkan SEBULAN masa sendiri nak kejar 2 hari weekend.
5 hari weekdays suda takde value.
teringat 20 hari yang dah lepas tu tak boleh datang balik.
*menyesal*



4 comments:

  1. hii..


    1hb dtg buat undian EGBB

    ReplyDelete
  2. so maksudnya kita kena appreciate dgn masa yg kita ada skrg..btul? =)

    live life to the fullest! awww~

    ReplyDelete
  3. hiro : oraitt bro! nnt aku undi diri sendiri! ahaks! kidding~lalala

    y@n@ M!B: yep. betul tu cik yana. appreciate masa yg kte ada sekarang sebelom kawen! dah jadi bini orang sok lagi susah. kihkih.

    ReplyDelete
  4. baca entry ni, macam cepat je masa berlalu..huhu

    ReplyDelete

tAk puAs atI dengAn issue ini?? siLa Lahh berteKak..=D